Πόσο απαραίτητος είναι ο τεχνικός έλεγχος σε μια ιστοσελίδα

Τα προβλήματα τεχνικής φύσεως σε μια ιστοσελίδα συνήθως είναι σαν την Λερναία Ύδρα, φτιάχνεις κάτι και ξαφνικά βγαίνουν ένα σωρό άλλα προβλήματα. Γενικά τα τεχνικά σφάλματα είναι ενοχλητικά. Όχι μόνο ξοδεύουν τον πολύτιμο χρόνο του ιδιοκτήτη της, αλλά στην ουσία εμποδίζουν το έργο του κάνοντας επίσης χειρότερη την εμπειρία των χρηστών, πράγμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στην κατάταξη της Google. Οπότε όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, είναι επιτακτική η ανάγκη να διορθώσετε τα λάθη στην ιστοσελίδα σας μόλις εμφανιστούν, αλλιώς θα βλάψουν την προσπάθεια σας, τα αποτελέσματα σας, τις πωλήσεις σας και την κατάταξή σας.

Όμως, όταν έχετε μια μεγάλη ιστοσελίδα με εκατοντάδες ή δεκάδες σελίδες, είναι ανθρώπινα αδύνατο να τις επισκεφτείτε όλες και να αναζητήσετε χειροκίνητα τα λάθη. Ευτυχώς, υπάρχουν ειδικά εργαλεία SEO για αυτό, που μπορούν να σαρώσουν την ιστοσελίδα, να βρουν και να καταγράψουν όλα τα σημεία που χρειάζονται προσοχή, καθώς και να σας οδηγήσουν βήμα-βήμα στην επίλυση τους. Ρωτήστε μας για την υπηρεσία SEO Audit. Είναι αυτό που χρειάζεστε, φτάνει η σάρωση να γίνεται τακτικά!

Μια άλλη τεχνική πτυχή που επηρεάζει την κατάταξη και την εμπειρία του χρήστη είναι η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας. Όταν ένας ιστότοπος θέλει το χρόνο του για να φορτώσει, οι περισσότεροι χρήστες απλά θα κλείσουν την καρτέλα πριν φορτώσει και θα αναζητήσουν αυτό που θέλουν αλλού. Οι χρήστες κινητών συσκευών είναι οι πιο ανυπόμονοι από όλους: Τείνουν στην αποχώρηση από την σελίδα μετά από 3 δευτερόλεπτα αναμονής. Αν ένα ποσοστό των χρηστών αποχωρεί τόσο γρήγορα, απλά “στέλνουν” ένα μήνυμα στην Google ώστε να κατατάξει την ιστοσελίδα χαμηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Σαφώς και το πρόβλημα της ταχύτητας λύνεται εύκολα, φτάνει να ασχοληθείτε. Η υπηρεσία βελτιστοποίησης ταχύτητας ιστοσελίδας, είναι ιδανική για να κάνει την ιστοσελίδα σας να “πετάει”.

Τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας; Το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς, αλλά μην το παρακάνετε. Αποφύγετε να γεμίζετε τις σελίδες σας με υπερβολικό περιεχόμενο. Ελέγξτε όλο τον κώδικα (HTML, CSS, JavaScript) που χρησιμοποιείτε στις σελίδες σας. Εάν έχετε εικόνες, κάντε ό,τι μπορείτε για να ελαχιστοποιήσετε το μέγεθος του αρχείου τους. Συμπιέστε, αλλάξτε μέγέθος και επιλέξτε τη βέλτιστη μορφή αρχείου για να μειώσετε το χρόνο φόρτωσης.

Για να έχετε μια πραγματική εικόνα για το που βρίσκεται από ταχύτητα η σελίδα σας, εκτελέστε δοκιμές ταχύτητας στον ιστότοπο σας με εργαλεία όπως το GTMetrix και το PageSpeed Insights. Θα σας δώσουν ένα σκορ σε κλίμακα 100 και χρήσιμες συμβουλές για τη βελτίωση της ταχύτητας της ιστοσελίδας σας.

Μήπως οι συμβουλές μας σας φάνηκαν «βουνό»; Μπορούμε να σας τα κάνουμε όλα «λιανά»!

Η ομάδα των Digital expert μας, περιμένει με ανυπομονησία να σας αναλύσει τα πάντα με λεπτομέρεια!

Μιλήστε μας!

Σχετικά με το blog μας

Είμαστε παθιασμένοι με τη δουλειά μας και μας αρέσει να μοιραζόμαστε με τους πελάτες μας τις γνώσεις και την εμπειρία μας στο Digital Marketing. Παρακολουθούμε και καταγράφουμε όλες τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις ώστε να παραμένουμε συνεχώς μέσα στις εξελίξεις για να μπορούμε πάντοτε να σας προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν με την βοήθεια και την καθοδήγηση μας επιτυγχάνονται εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. 

Τι κάνουμε για σας

Σας παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες digital marketing που θα σας φέρουν αποδεδειγμένα νέους πελάτες και αύξηση των πωλήσεων ότι δραστηριότητα κι αν έχετε. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι υπηρεσίες μας καλύπτονται από εγγύηση αποτελέσματος και εγγύηση επιστροφής χρημάτων. 

Ζητήστε μας

Nα σας ενημερώσουμε για όλες τις ποιοτικές υπηρεσίες digital marketing που παρέχουμε και πάντα με άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα, αποδεδειγμένα θα απογειώσουν το brand σας και τις πωλήσεις σας.

 

 

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.

Αυτά τα είδες;

Δες όλα τα θέματα